
Nordisk fiskgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sejfilé 400.0 gram 21%
Blekselleri 7.0 stjälkar 2%
Potatis 10.0 styck 42%
Rapsolja 2.0 msk 14%
Gul lök 2.0 styck 7%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Krossade tomater 1.0 burk 6%
Vatten 2.0 dl 0%
Gröna ärter frysta 3.0 dl 8%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Fryst fisk tinas tills den kan skäras i 2-3 centimeter stora kuber.
- Skölj och strimla selleri. Skala och skär potatis i små bitar. Skala och hacka lök. Skala och skiva vitlök.
- Hetta upp rapsolja i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök några minuter utan att bränna.
- Strö över saffran. Lägg i potatis. Tillsätt tomat, selleri och fänkålsfrön. Späd med vatten. Koka upp.
- Låt sjuda 5-10 minuter.
- Lägg i fisken. Koka upp igen. Tillsätt ärtorna. Låt sjuda under lock cirka 2 minuter tills fisken är klar.
Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta
Liknande recept som Nordisk fiskgryta
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouillabaisse - sydfransk fisksoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hot pot med hälleflundra
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Seljanka, rysk laxsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fisksoppa minestrone
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sofias gräddiga laxsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: