Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

600.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Ströbröd

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Jalapeno grön inlagd

2.0 

msk

Taco spicemix

1.0 

förp.

Olivolja till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Bulgur gryn

3.0 

dl

Körsbärstomater

10.0 

styck

Spenat färsk

50.0 

gram

Gräddfil

1.0 

dl

 

Sås:

 

Tacosås - medium }

1.0 

dl

Körsbärstomater

5.0 

styck

Vårlök

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Spitfire Premium Kentish Ale

Ljus lättare ale
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 519 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 36%

Mjölk 2.0 dl 4%

Ströbröd 1.0 dl 7%

Ägg 2.0 styck 4%

Gul lök 1.0 styck 2%

Jalapeno grön inlagd 2.0 msk 0%

Taco spicemix 1.0 förp. 2%

Olivolja till stekning 2.0 msk 7%

 

Tillbehör:

Bulgur gryn 3.0 dl 28%

Körsbärstomater 10.0 styck 1%

Spenat färsk 50.0 gram 0%

Gräddfil 1.0 dl 4%

 

Sås:

Tacosås - medium } 1.0 dl 1%

Körsbärstomater 5.0 styck 1%

Vårlök 2.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Ta av locket och låt ånga av. Halvera tomater. Blanda bulgur med tomater och spenat.
  2. Sås: Hacka tomat och vårlök. Blanda med tacosås.
  3. Färs: Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla några minuter. Skala och finhacka lök. Finhacka jalapenos.
  4. Lägg färs, ströbröd, ägg, lök, jalapenos och tacokrydda i en bunke. Blanda väl. Forma till plattrunda biffar.
  5. Hetta upp matfett i en panna. Stek på medelhög värme cirka 5 minuter per sida.
  6. Servera biffar med bulgur, sås och gräddfil.

Kockens kommentar

Läs mer om tacosås, klicka på > Om chilisåser.

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Heta tacobiffar