Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter

Foto: Spisa.nu ¤

Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Svarta belugalinser torra

300.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Äppelcidervinäger

2.0 

msk

Honung flytande

2.0 

msk

Olivolja

4.0 

msk

Salt

 

 

 

Mangold

1.0 

styck

Getost mjuk

80.0 

gram

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

el. mjölk

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

 

 

 

Hasselnötskärnor

40.0 

gram

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Rosmarin färskhackad

0.5 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2365 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 416 gram)

Ingredienser

Visa:

Svarta belugalinser torra 300.0 gram 41%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Äppelcidervinäger 2.0 msk 0%

Honung flytande 2.0 msk 6%

Olivolja 4.0 msk 19%

Salt 0%

 

Mangold 1.0 styck 4%

Getost mjuk 80.0 gram 12%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 3%

el. mjölk Äts ej

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt 0%

 

Hasselnötskärnor 40.0 gram 11%

Olivolja till stekning 0.5 msk 2%

Rosmarin färskhackad 0.5 msk 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Skapat av: Årstiderna

Kock: Maximillian

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Skölj linser. Koka mjuka i osaltat vatten, cirka 20 minuter.
  2. Skölj och strimla fint den gröna delen av mangold. Skala och finriv vitlök. Riv citronskal och pressa juicen.
  3. Rör getost med yoghurt och mjölk till krämig konsistens. Tillsätt vitlök, citronskal och juice. Vänd i mangolden. Smaksätt med salt.
  4. Grovhacka nötter. Hacka rosmarin. Rosta nötterna i olivolja i en het panna. Krydda med rosmarin och salt.
  5. Häll av vattnet på linserna och låt rinna av. Finriv citronskal. Blanda citronskal, citronjuice, vinäger, honung och olivolja. Vänd i linserna. Smaksätt med salt.
  6. Servera linssallad med mangoldslaw. Strö över hasselnötter.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Linssallad med mangoldslaw och kryddiga nötter