Krämig blomkålssoppa med ostiga fläskfärsspett (LCHF)

Krämig blomkålssoppa med ostiga fläskfärsspett (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Blomkål helt huvud

500.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten

7.0 

dl

Persilja grovhackad

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 

Fläskfärs

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Grädde

1.0 

dl

Hårdost finriven

2.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3263 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 15%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 398 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 500.0 gram 3%

Grädde 3.0 dl 33%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 1%

Vatten 7.0 dl 0%

Persilja grovhackad 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Fläskfärs 400.0 gram 30%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ägg 2.0 styck 4%

Grädde 1.0 dl 11%

Hårdost finriven 2.0 dl 10%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Kock:

Tillagning

  1. Skär blomkål i bitar. Koka med vatten och buljong tills mjuk. Ta undan några buketter till garnering. Tillsätt grädde. Koka ihop. Smaka av med salt. Mixa slät. Låt vila.
  2. Finriv lök och ost. Blanda ihop färs, lök, ägg, grädde, ost, salt och peppar. Olja händerna. Forma avlånga biffar. Stek runtom på medelvärme. Trä på spett.
  3. Koka upp soppan. Späd med vatten om den känns för tjock. Blanda i persilja. Garnera med blomkål. Servera med spetten.

Kockens kommentar

L1

Fler recept inom Kålsoppa

Liknande recept som Krämig blomkålssoppa med ostiga fläskfärsspett (LCHF)