Helstekt makrill i ört och gräddsky (LCHF)

Helstekt makrill i ört och gräddsky (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Makrill hel färsk

4.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Persilja

1.0 

knippe

Salladslök

1.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 1135

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4538 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 28%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 357 gram)

Ingredienser

Visa:

Makrill hel färsk 4.0 styck 79%

Dill 1.0 knippe 0%

Persilja 1.0 knippe 0%

Salladslök 1.0 styck 0%

Vispgrädde 2.0 dl 16%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka kryddgrönt. Salta, peppra och pressa citron inuti och utanpå fisk. Fyll fisken med kryddgrönt.
  2. Hetta upp en panna med rikligt med smör. Stek fiskarna runt om på medelvärme. Lägg i ugnsfast form.
  3. Häll grädde i stekskyn. Rör om. Slå över fisken. Grädda i ugnen tills ryggbenet släpper lätt, cirka 10 minuter.
  4. Servera med kokt blomkål.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
L1

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Helstekt makrill i ört och gräddsky (LCHF)