 
              
              Helstekt makrill i ört och gräddsky (LCHF)
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 318
 
    
                Kcal / portion: 1135
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 4538 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 28%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Makrill hel färsk 4.0 styck 79%
Dill 1.0 knippe 0%
Persilja 1.0 knippe 0%
Salladslök 1.0 styck 0%
Vispgrädde 2.0 dl 16%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C. Hacka kryddgrönt. Salta, peppra och pressa citron inuti och utanpå fisk. Fyll fisken med kryddgrönt.
- Hetta upp en panna med rikligt med smör. Stek fiskarna runt om på medelvärme. Lägg i ugnsfast form.
- Häll grädde i stekskyn. Rör om. Slå över fisken. Grädda i ugnen tills ryggbenet släpper lätt, cirka 10 minuter.
- Servera med kokt blomkål.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.L1
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Helstekt makrill i ört och gräddsky (LCHF)
- 
                
                    Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola 
- 
                
                    Fisk med limesåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Abborre i folieTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsbakad gös med primörer och örtsmörTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med kräft- och fänkålsalladTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Torskrygg med skaldjursmosTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaostTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Vitlöksbakad torsk med grönsaksröraTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Stekt skrei (torsk) med rödvinssåsTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              