
Kryddig höstgryta med sting av starka korvar och vitlök (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 460

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2300 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Högrev nöt benfri 500.0 gram 30%
Stark matkorv (t.ex. chorizo) 2.0 styck 40%
Gul lök 2.0 styck 5%
Vitlök hel torkad 1.0 styck 4%
Paprika färsk 2.0 styck 2%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Krossade tomater 1.0 burk 4%
Rött vin 2.0 dl 7%
Chilipulver 1.0 krm 0%
Paprikapulver 0.5 tsk 0%
Timjan torkad 0.5 tsk 0%
Kummin krossad 0.5 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Salt 0%
Vatten 0%
Kockskolan:
Tillagning
- Skala lök och vitlök. Skör lök i klyftor. Skär högrev i stora kuber. Skär korv och parika i större bitar.
- Bryn köttet i smör till fin färg i en stor stekgryta. Tillsätt lök, vitlök, paprika och korv. Stek några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vin och alla kryddor. Häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda 2 Ŋ timme under lock utan att röra.
- Ta av locket. Höj temperaturen. Låt det mesta av vätskan koka in. Servera med kall yoghurt och krispig sallad.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Kryddig höstgryta med sting av starka korvar och vitlök (LCHF-recept)
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan