
Tomatsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1
Recept: 420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tomater 5.0 styck 21%
Paprika röd 1.0 styck 9%
Rödlök 1.0 styck 15%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 4%
Olivolja till stekning 2.0 msk 54%
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär alla grönsakerna i grova bitar eller tärningar.
- Mosa eller hacka vitlöken och fördela över det röda. Ringla en skvätt olja över alltsammans.
- Baka i ugnen i 20-30 minuter eller tills de ser mosiga ut och en aning rostade.
- Låt svalna och mixa sedan med stavmixer eller i matberedare, precis så mycket att det blir såsigt.
- Krydda såsen med salt, peppar och gärna också med riven färsk basilika eller timjan.
Kockens kommentar
Receptet hämtat ur boken GI till vardags (Catherine Schück). En mycket god och användbar tomatsås som kan varieras beroende på vad du har hemma.Fler recept inom Tomatsåser, chilisåser
Liknande recept som Tomatsås
-
Coulis de tomates provençale, tjock sås av färska tomater med medelhavskänsla
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce tomate, fransk tomatsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Salsa marinara, klassisk italiensk tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk tomatsås, pizzasås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsröra bolognese special
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Annes tomatsås
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Köttfärssås med oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tomatröra eller sås med basilika och koriander
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur sås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan