För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Saffransgryta med lax och räkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

500.0 

gram

Räkor med skal

200.0 

gram

Schalottenlök finhackad

4.0 

st stora

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Paprika röd

2.0 

styck

Smör till stekning

1.0 

msk

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Krossade tomater

400.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

Chiliflingor

1.0 

tsk

Sockerärter

1.0 

dl

Oliver svarta kärnfria

20.0 

styck

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Råris

3.0 

dl

Mandelspån

1.0 

dl

Dill till garnering

5.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2977 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 551 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 500.0 gram 30%

Räkor med skal 200.0 gram 4%

Schalottenlök finhackad 4.0 st stora 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Paprika röd 2.0 styck 3%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Vispgrädde 1.0 dl 12%

Chiliflingor 1.0 tsk 0%

Sockerärter 1.0 dl 1%

Oliver svarta kärnfria 20.0 styck 3%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Råris 3.0 dl 29%

Mandelspån 1.0 dl 8%

Dill till garnering 5.0 kvistar 0%

Kock:

Tillagning

  1. Skala räkor. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekkastrull med smör. Fräs lök, vitlök och paprika i någon minut utan att bränna.
  3. Strö över saffran. Häll på krossade tomater och grädde.
  4. Låt koka upp och smaksätt med salt, peppar och chiliflingor enligt egen smak (kan uteslutas).
  5. Skär laxen i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda i några minuter.
  6. Precis före servering tillsätts sockerärtor, räkor och oliver.
  7. Häll upp i tallrikar. Toppa med mandelspån och dillkvistar.

Kockens kommentar

I Originalreceptet, hämtat från hälsokokboken av Ulrica Davidsson, består fisken i grytan av 300 gram laxfilé och 200 gram koljafilé. Båda varianterna smakar gott! Pasta eller bulgur passar också som tillbehör.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Saffransgryta med lax och räkor