Rotfruktsbiffar med stekt fläsk (GI-recept)

Rotfruktsbiffar med stekt fläsk (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Palsternacka

1.0 

styck

Morötter

2.0 

styck

Potatis

2.0 

st stora

Rödbeta

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ägg

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Peppar

1.0 

krm

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör

 

 

 

Stekfläsk rimmat

8.0 

skivor

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1743 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 260 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 1.0 styck 4%

Morötter 2.0 styck 4%

Potatis 2.0 st stora 12%

Rödbeta 2.0 styck 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Ägg 1.0 styck 4%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar 1.0 krm 0%

Smör till stekning 2.0 msk 11%

 

Tillbehör 

Stekfläsk rimmat 8.0 skivor 58%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Riv grönsaker grovt. Riv vitlök fint. Lägg allt i en skål. Krama ur all vätska. Tillsätt ägg, salt och peppar. Blanda om.
  2. Forma till biffar. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek biffarna 3-4 minuter per sida.
  3. Servera med stekt fläsk och grönsaker.

Kockens kommentar

GBR 4 = lågt. Portionsvikten mycket låg (halvportion). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Rotfruktsbiffar med stekt fläsk (GI-recept)