Ostgratinerad kycklinglårfilé i form

Ostgratinerad kycklinglårfilé i form

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglårfilé (Kronfågel)

600.0 

gram

Hårdost lagrad, riven

75.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Senap svensk

4.0 

msk

Skinka rökt skivad

125.0 

gram

Örtkryddor hackade

4.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matvete

3.0 

dl

el. ris

3.0 

dl

el. couscous

3.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

 

Garnering:

 

Körsbärstomater

 

 

Örtkryddor färska

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 869

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3476 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 381 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé (Kronfågel) 600.0 gram 17%

Hårdost lagrad, riven 75.0 gram 8%

Creme fraiche 2.0 dl 19%

Grädde 2.0 dl 21%

Senap svensk 4.0 msk 3%

Skinka rökt skivad 125.0 gram 5%

Örtkryddor hackade 4.0 msk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matvete 3.0 dl 23%

el. ris 3.0 dl Äts ej

el. couscous 3.0 dl Äts ej

Purjolök 1.0 styck 2%

 

Garnering:

Körsbärstomater 0%

Örtkryddor färska 0%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Bryn kycklinglårfiléerna runt om i matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en ugnsfast form. Strö på riven ost.
  2. Strimla skinka. Blanda samman creme fraiche, grädde, senap och kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner skinkstrimlorna.
  3. Häll skinksåsen över kycklingbitarna. Stek cirka 30 minuter i ugn tills lårfiléerna är klara.
  4. Strimla purjolök. Koka något av tillbehören enligt anvisning på förpackningen. Fräs purjolöken mjuk, blanda i och servera till.
  5. Klyfta tomater. Hacka örtkryddor. Garnera på kycklingen.

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Ostgratinerad kycklinglårfilé i form