Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Salt

0.8 

dl

 

Gul lök

1.0 

styck

King solo vitlök

1.0 

styck

Körsbärstomater burk

1.0 

burk

Vita bönor konserverad

400.0 

gram

Olivolja

2.0 

tsk

 

Fänkål

1.0 

st stor

Olivolja

1.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Dill

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1344 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 456 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 35%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Salt 0.8 dl Äts ej

 

Gul lök 1.0 styck 4%

King solo vitlök 1.0 styck 2%

Körsbärstomater burk 1.0 burk 5%

Vita bönor konserverad 400.0 gram 32%

Olivolja 2.0 tsk 6%

 

Fänkål 1.0 st stor 7%

Olivolja 1.0 msk 8%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Dill 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt den ligga i 20 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva stängerna på fänkålen väldigt tunt. Fräs i olivolja. Slå på tomaterna. Koka sakta i 10 minuter. Häll av vätskan på bönorna. Vänd ner i tomatsåsen.
  3. Skiva resten av fänkålen väldigt tunt. Lägg i kallt vatten i 5 minuter. Hacka dill.
  4. Lägg fisken i en ångare eller pochera (sjuda) på spisen som vanligt. Ånga till inner temperatur 45°C, cirka 5 minuter.
  5. Blanda fänkål, olivolja, dill och pressad citron i en bunke. Smaka av med lite salt.
  6. Lägg ut tomat/bönblandningen på tallrikar. Fisken på. Avsluta med fänkålsalladen.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål