Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1344 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 35%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Salt 0.8 dl Äts ej
Gul lök 1.0 styck 4%
King solo vitlök 1.0 styck 2%
Körsbärstomater burk 1.0 burk 5%
Vita bönor konserverad 400.0 gram 32%
Olivolja 2.0 tsk 6%
Fänkål 1.0 st stor 7%
Olivolja 1.0 msk 8%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Dill 0%
Kockskolan:
Så kokas fisk > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt den ligga i 20 minuter.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva stängerna på fänkålen väldigt tunt. Fräs i olivolja. Slå på tomaterna. Koka sakta i 10 minuter. Häll av vätskan på bönorna. Vänd ner i tomatsåsen.
- Skiva resten av fänkålen väldigt tunt. Lägg i kallt vatten i 5 minuter. Hacka dill.
- Lägg fisken i en ångare eller pochera (sjuda) på spisen som vanligt. Ånga till inner temperatur 45°C, cirka 5 minuter.
- Blanda fänkål, olivolja, dill och pressad citron i en bunke. Smaka av med lite salt.
- Lägg ut tomat/bönblandningen på tallrikar. Fisken på. Avsluta med fänkålsalladen.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan