Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskfilé

800.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Sardellfilé i burk

4.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

 

Zucchini

2.0 

styck

Aubergine

1.0 

styck

Blekselleri

1.0 

stjälk

Cocktailtomater

12.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gul lök

2.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

 

Parmesan nyriven

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 391

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1564 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 574 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 800.0 gram 40%

el. annan vitfisk 0%

Smör normalsaltat 20.0 gram 9%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 2%

Sardellfilé i burk 4.0 styck 2%

Salt och svartpeppar 0%

 

Zucchini 2.0 styck 7%

Aubergine 1.0 styck 5%

Blekselleri 1.0 stjälk 0%

Cocktailtomater 12.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gul lök 2.0 styck 7%

Olivolja 0.5 dl 24%

 

Parmesan nyriven 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär fisk i portonsbitar. Lägg ut fisken på en plåt med bakplåtspapper. Skala och skiva vitlök väldigt tunt. Fördela vitlöken över fisken. Lägg en sardellfilé på varje fisk. Salta och peppra. Hyvla smör och lägg det på fisken. Låt stå.
  3. Skär zucchini, aubergine och blekselleri i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna. Stek zucchini och aubergine i olja tills de får lite färg.
  4. Tillsätt selleri, lök och vitlök. Stek ytterligare någon minut. Lägg sedan i tomaterna. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sätt in fisken i ugnen och baka den snabbt, cirka 5 minuter.
  6. Servera fisken med grönsaksröran och riv parmesan över.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra