Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Morot 1.0 styck 3%
Kikärter konserv 3.0 dl 24%
Ägg 1.0 styck 5%
Vetegroddar 1.0 dl 10%
Dragon färskhackad 2.0 dl 1%
Citron- el. limejuice 0.5 dl 1%
Röda linser konserv 100.0 gram 7%
Päron svenska 2.0 styck 11%
Rödkål ansad 1.0 st liten 14%
Spenat färsk 50.0 gram 1%
Apelsinjuice färskpressad 0.5 dl 2%
Olivolja 1.0 msk 9%
Kanel 1.5 tsk 0%
Ingefära färskriven 3.0 msk 2%
Olivolja till stekning 0.5 msk 5%
Havssalt 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Så pannsteks rotfrukter > Äts ej
Kock: Nina Ekelöf
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Spola linser i en sil. Tärna päron. Strimla spenat och rödkål. Lägg i en bunke med linserna.
- Riv ingefära. Pressa apelsin. Blanda olivolja, ingefära, apelsin och kanel. Vänd runt med blandningen i bunken.
- Riv morot. Mixa kikärtor, morot och ägg med en mixerstav. Rör ner vetegroddar, dragon, pressad citron, salt och peppar.
- Forma till biffar och platta till. Stek i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg, cirka 5-7 minuter på varje sida.
- Servera den röda linssalladen till de varma biffarna. Garnera med rivet citronskal.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Morot- och kikärtsbiffar med dragon, citron och röd linssallad
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon