
Oxfilé med getost och blomkålspuré (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 1008

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4030 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skiva 2-3 cm 4.0 skivor 31%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Getost (chèvre) 4.0 skivor 17%
Rosmarin 0%
Blomkålspuré
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 5%
Grädde 2.0 dl 18%
Rosmarin färskhackad 0.5 msk 0%
Fransk sallad
Bananschalottenlök 2.0 styck 2%
Vitvinsvinäger 2.0 tsk 0%
Friséesallat 200.0 gram 1%
Gräslök 1.0 kruka 0%
Körvel hackad 1.5 dl 0%
Haricots verts färska 100.0 gram 1%
Romansallat 2.0 krukor 1%
Salt 0%
Dressing
Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%
Vinäger 4.0 msk 0%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 0%
Jungfruolja oliv (extra virgin) 1.0 dl 19%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 250ºC. Salta och peppra köttet. Bryn hastigt i het stekpanna. Lägg på ett ugnsfast fat. Placera en skiva getost på på varje filé. Salta och peppra. Garnera med rosmarin. Sätt in i övre delen av ugnen cirka 10 minuter.
- Skär blomkål i buketter. Lägg i en kastrull. Häll över grädde. Låt koka upp. Koka på svag värme cirka 10 minuter, den ska vara helt genomkokt.
- Mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva schalottenlök tunt. Lägg i en liten skål. Häll på vinäger. Låt stå 10-15 minuter.
- Dra loss alla mörkgröna blad i frisésallad och kasta, för de är bittra. Skär sedan loss alla gulvita blad. Skölj i iskallt vatten med gräslök och körvel. Torka på en handduk. Lägg i en stor salladsskål.
- Koka bönor i saltat vatten 1 minut. Låt rinna av. Lägg i salladsskålen. Bryt av romansallad. Skär i bitar. Lägg i skålen.
- Ta upp löken ur vinägern. Strö över salladsbladen.
- Skala och hacka vitlök fint. Häll vinäger i en skål. Tillsätt senap, vitlök och en nypa salt. Vispa sedan i olja tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Rör om. Servera genast.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Oxfilé, tournedos
Liknande recept som Oxfilé med getost och blomkålspuré (GI-recept)
-
Oxfilé med bearnaise, stekt svamp och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chateaubriand med rödvinssmör och pommes de terre lyonnais
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Filé mignon/Filet mignon (oxfilé) grundrecept
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilé till större sällskap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inbakad oxfilé
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Beef Wellington (Biff Wellington, inbakad oxfilé)
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tournedos Rossini
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Coeur de filet Provençal, Oxfilé provencale
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan