Nötgryta med örter (GI-recept)

Nötgryta med örter (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grytbitar oxkött

600.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Timjan torkad

1.0 

tsk

Vatten

2.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Grädde

1.0 

dl

Salladslök

5.0 

styck

Örtkryddor finhackad

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1530 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 222 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar oxkött 600.0 gram 56%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 13%

Salt och peppar 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Vatten 2.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 3%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Grädde 1.0 dl 24%

Salladslök 5.0 styck 2%

Örtkryddor finhackad 0.5 dl 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Skär kött i grytbitar. Skala och skiva vitlök.
  2. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs vitlök utan att bränna. Lägg i grytan.
  3. Krydda med salt, peppar och örter. Häll på vatten, kalvfond, vinäger och grädde. Låt grytan koka under lock en timme.
  4. Skär salladslök och örter. Vänd ner i grytan. Låt koka någon minut innan servering.

Kockens kommentar

Detta är ett testrecept som ingår i en analys av GI-metoden. Receptet är hämtat från Lauritzson och Davidsson, "Våra bästa GI-recept". Notera att portionsviken är mycket låg. Då är det inte så konstigt att det är smalmat. Läs mer > Om GI-metoden.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Nötgryta med örter (GI-recept)