Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1317 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 800.0 gram 62%
Smör till stekning 2.0 msk 15%
Sås:
Katrinplommon 50.0 gram 10%
Äpple syrligt 0.5 styck 2%
Oxfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Vatten 1.5 dl 0%
Tillbehör:
Aubergine 2.0 styck 11%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Putsa fläskfilé fri från senor. Salta och peppra. Sätt ugn på 175°C.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om till fin yta. Efterstek i ugn i 10-15 minuter till innertemperatur cirka 67°C. Tag ut köttet och låt vila i 15 minuter.
- Skiva aubergin och lägg i ungsäker form. Pensla med olja. Sätt i ugn i ca 30 minuter.
- Sås: Skala och kärna ur äpple. Finhacka äpple och katrinplommon. Tillsätt vatten+fond och koka i 10 minuter.
Mixa med mixerstav. Sila såsen i ett såll. Späd till önskad tjocklek. Värm upp och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Om auberginen saltas och får vila dras lite av den beska smaken ut. Rödvin ger extra smak till plommonsåsen. Såsen kan också kryddas med ingefärspulver.
Alternativ
Fler recept inom Chateau Valois
Liknande recept som Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mongolsk lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canton Beef
Tid: 20 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjur med moscylinder & mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan