Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

600.0 

gram

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Marinad:

 

Morot

1.0 

styck

Stjälkselleri

2.0 

stjälkar

Ingefära färskriven

1.0 

dl

Sesamolja

1.0 

msk

Bakpulver

1.0 

tsk

Maizena ljus

1.0 

tsk

Teriyakisås }

1.0 

tsk

Worcestershiresås

1.0 

tsk

Vatten

1.0 

dl

Ketchup

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Valois

Kryddigt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 438 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 600.0 gram 35%

Matfett till stekning 2.0 msk 10%

 

Marinad:

Morot 1.0 styck 2%

Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%

Ingefära färskriven 1.0 dl 3%

Sesamolja 1.0 msk 6%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Maizena ljus 1.0 tsk 0%

Teriyakisås } 1.0 tsk 0%

Worcestershiresås 1.0 tsk 0%

Vatten 1.0 dl 0%

Ketchup 2.0 msk 2%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 45%

Tillagning (20 min + 1 tim 15 min )

  1. Marinera: Skala, finhacka morot och selleri, samt skala och riv ingefära. Blanda med sesamolja, bakpulver, maizena, teriyaki- och worcestershiresås. Låt marinera i cirka 1 timme.

  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  3. Ta köttet ur marinaden. Skär det i 1/2-cm tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Spar marinaden.

  4. Hetta upp matfett i en (wok-)panna och stek köttet hastigt på medelhög värme i max 1 minut på var sida.

  5. Sås: Häll på marinaden och sänk till medellåg värme. Låt stå och puttra i några minuter. Tillsätt ketchup och vatten och tag av pannan från plattan.

Passar till

Koka ris

Fler recept inom Chateau Valois

Liknande recept som Canton Beef