Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 600.0 gram 35%
Matfett till stekning 2.0 msk 10%
Marinad:
Morot 1.0 styck 2%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Ingefära färskriven 1.0 dl 3%
Sesamolja 1.0 msk 6%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Maizena ljus 1.0 tsk 0%
Teriyakisås } 1.0 tsk 0%
Worcestershiresås 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Ketchup 2.0 msk 2%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 45%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim 15 min )
- Marinera: Skala, finhacka morot och selleri, samt skala och riv ingefära. Blanda med sesamolja, bakpulver, maizena, teriyaki- och worcestershiresås. Låt marinera i cirka 1 timme.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ta köttet ur marinaden. Skär det i 1/2-cm tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Spar marinaden.
- Hetta upp matfett i en (wok-)panna och stek köttet hastigt på medelhög värme i max 1 minut på var sida.
- Sås: Häll på marinaden och sänk till medellåg värme. Låt stå och puttra i några minuter. Tillsätt ketchup och vatten och tag av pannan från plattan.
Passar till
Fler recept inom Chateau Valois
Liknande recept som Canton Beef
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mongolsk lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canton Beef
Tid: 20 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjur med moscylinder & mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan