Rådjur med moscylinder & mögelost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rådjur med moscylinder & mögelost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rådjursfilé ytterfilé

800.0 

gram

el. hjortfilé

 

 

Salt

 

 

Pepparmix

 

 

 

Sås:

 

Konjak/brandy

2.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Viltfond koncentrerad

2.0 

msk

Sojasås

1.0 

tsk

Steksky

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Mjölk

1.0 

dl

Sockerbönor

250.0 

gram

Grönmögelost

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 603

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2413 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 499 gram)

Ingredienser

Visa:

Rådjursfilé ytterfilé 800.0 gram 33%

el. hjortfilé 0%

Salt 0%

Pepparmix %

 

Sås:

Konjak/brandy 2.0 msk 3%

Vatten 2.0 dl 0%

Viltfond koncentrerad 2.0 msk 2%

Sojasås 1.0 tsk 0%

Steksky 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 22%

Smör normalsaltat 4.0 msk 16%

Mjölk 1.0 dl 2%

Sockerbönor 250.0 gram 4%

Grönmögelost 100.0 gram 18%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 180°C.

  2. Putsa filén fri från hinnor. Klappa in salt och pepparblandning i köttet. Lägg filén i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Sätt in i ugn till innertemperatur 60°C (ca 20 minuter). Tag ut och låt vila i 15 minuter.

  3. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med potatisstöt eller i mixer. Blanda i smör, salta och peppra. Späd med mjölk till lagom konsistens, som skall vara ganska fast för stabil cylinderform.

  4. Koka upp lättsaltat vatten. Koka bönorna i några minuter.

  5. Sås: Häll konjak, vatten+fond och lite steksky från köttet i en kastrull. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och kryddor.

  6. Uppläggning: Fyll en ringform med mos och tryck ut en moscylinder på varje tallrik. Dekorera med sockerbönorna ovanpå. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg vid sidan om tillsammans med sås och en bit ost.

Kockens kommentar

Fler recept inom Chateau Valois

Liknande recept som Rådjur med moscylinder & mögelost