Lammracks med saffranscouscous

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammracks med saffranscouscous

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammracks skivad

1000.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rosmarin

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Rödlök

1.0 

styck

Aubergine

1.0 

styck

Squash

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

 

Couscous

2.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Saffran

0.5 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Valois

Kryddigt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 670

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 561 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammracks skivad 1000.0 gram 32%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rosmarin 2.0 msk 0%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Rödlök 1.0 styck 2%

Aubergine 1.0 styck 3%

Squash 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%

 

Couscous 2.5 dl 27%

Vatten 3.0 dl Äts ej

Saffran 0.5 gram 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka lök. Gnid in köttet med lite olja, vitlök, salt, peppar och rosmarin.

  3. Lägg löken i långpanna. Droppa över lite olja och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.

  4. Skär grönsakerna i stora bitar. Blanda in allt i långpannan. Häll på lite olja, salta och peppra. Sätt i ugn i 45 minuter. Vänd runt nån gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.

  5. Sätt in köttet efter halva tiden i ugn till innertemperatur 60-65ºC. Stektid cirka 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.

  6. Blanda couscous med saffran. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.

Kockens kommentar

Se till att ryggradsbenet är bortskuret från lammkotlettraden (som det skall vara) av butiken.

Vill man, så kan lammracken och/eller grönsakerna glaseras med lite honung.

Fler recept inom Chateau Valois

Liknande recept som Lammracks med saffranscouscous