Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 670

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammracks skivad 1000.0 gram 32%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rosmarin 2.0 msk 0%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Rödlök 1.0 styck 2%
Aubergine 1.0 styck 3%
Squash 1.0 styck 2%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 4%
Couscous 2.5 dl 27%
Vatten 3.0 dl Äts ej
Saffran 0.5 gram 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och finhacka vitlök. Grovhacka lök. Gnid in köttet med lite olja, vitlök, salt, peppar och rosmarin.
- Lägg löken i långpanna. Droppa över lite olja och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.
- Skär grönsakerna i stora bitar. Blanda in allt i långpannan. Häll på lite olja, salta och peppra. Sätt i ugn i 45 minuter. Vänd runt nån gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.
- Sätt in köttet efter halva tiden i ugn till innertemperatur 60-65ºC. Stektid cirka 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
- Blanda couscous med saffran. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.
Kockens kommentar
Se till att ryggradsbenet är bortskuret från lammkotlettraden (som det skall vara) av butiken.
Vill man, så kan lammracken och/eller grönsakerna glaseras med lite honung.
Fler recept inom Chateau Valois
Liknande recept som Lammracks med saffranscouscous
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mongolsk lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canton Beef
Tid: 20 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjur med moscylinder & mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan