Mongolsk lammytterfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mongolsk lammytterfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

600.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Sojasås kinesisk

2.0 

msk

Strösocker

2.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Bakpulver

1.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

tsk

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Jordnötsolja

4.0 

msk

 

Sås:

 

Kinesiska 5 kryddor

1.0 

tsk

Hoisinsås }

1.0 

msk

Sojabönsås }

1.0 

msk

Chilisås tomat

1.0 

tsk

Sherry (torr)

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Salladslök

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Valois

Kryddigt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2339 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 600.0 gram 25%

Ägg 1.0 styck 3%

Sojasås kinesisk 2.0 msk 1%

Strösocker 2.0 tsk 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

Gul lök 2.0 styck 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Jordnötsolja 4.0 msk 19%

 

Sås:

Kinesiska 5 kryddor 1.0 tsk %

Hoisinsås } 1.0 msk 1%

Sojabönsås } 1.0 msk 1%

Chilisås tomat 1.0 tsk %

Sherry (torr) 2.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 38%

Salladslök 2.0 styck 0%

Tillagning (15 min + 2 tim 30 min )

  1. Skär köttet i tunna skivor.

  2. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
    Lägg köttet i en bunke och tillsätt soja, socker, salt, äggvisp, bakpulver och maizena. Blanda om ordentligt. Låt marinera 2-3 timmar i rumstemperatur.

  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  4. Skala och skär gul lök i klyftor. Skala och finhacka vitlök. Ansa och skiva salladslök.

  5. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med lite jordnötsolja. När pannan är het, tillsätt gul lök och stek den i 1-2 minuter. Tag ur.

    Tillsätt kött, gul lök och vitlök i pannan och stek under omröring några minuter, tills köttet är genomstekt.

  6. Sås: Blanda såsingredienserna och häll ner i woken. Blanda väl och låt allt bli varmt.

  7. Lägg upp och garnera med rå salladslök.

Kockens kommentar

Mongolerna är kända för att laga goda, möra kötträtter. Mongoliet är en stat i inre Asien mellan Ryska federationen i norr och Kina i söder, med 2,6 milj. invånare.

Fler recept inom Chateau Valois

Liknande recept som Mongolsk lammytterfilé