Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 585

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2339 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 25%
Ägg 1.0 styck 3%
Sojasås kinesisk 2.0 msk 1%
Strösocker 2.0 tsk 2%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Gul lök 2.0 styck 5%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Jordnötsolja 4.0 msk 19%
Sås:
Kinesiska 5 kryddor 1.0 tsk %
Hoisinsås } 1.0 msk 1%
Sojabönsås } 1.0 msk 1%
Chilisås tomat 1.0 tsk %
Sherry (torr) 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 38%
Salladslök 2.0 styck 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim 30 min )
- Skär köttet i tunna skivor.
- Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel.
Lägg köttet i en bunke och tillsätt soja, socker, salt, äggvisp, bakpulver och maizena. Blanda om ordentligt. Låt marinera 2-3 timmar i rumstemperatur. - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala och skär gul lök i klyftor. Skala och finhacka vitlök. Ansa och skiva salladslök.
- Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med lite jordnötsolja. När pannan är het, tillsätt gul lök och stek den i 1-2 minuter. Tag ur.
Tillsätt kött, gul lök och vitlök i pannan och stek under omröring några minuter, tills köttet är genomstekt. - Sås: Blanda såsingredienserna och häll ner i woken. Blanda väl och låt allt bli varmt.
- Lägg upp och garnera med rå salladslök.
Kockens kommentar
Mongolerna är kända för att laga goda, möra kötträtter. Mongoliet är en stat i inre Asien mellan Ryska federationen i norr och Kina i söder, med 2,6 milj. invånare.
Fler recept inom Chateau Valois
Liknande recept som Mongolsk lammytterfilé
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mongolsk lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canton Beef
Tid: 20 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjur med moscylinder & mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan