Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 995

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3981 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 15%
Marinad:
Rött vin 3.0 dl 6%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Rosmarin torkad 2.0 tsk 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 40%
King solo vitlök 0.5 styck 0%
Tillbehör:
Creme fraiche 3.0 dl 24%
Senap fransk osötad 1.0 msk 0%
Potatis 0.8 kilo 13%
Timjan torkad 2.0 msk 0%
Kock: David, Sanna, Fredrik
Tillagning (1 tim + 1 tim )
- Marinera: Putsa köttet rent från hinnor. Skala och hacka vitlök. Blanda marinaden i bunke eller plastpåse och lägg ner köttet. Låt ligga svalt i minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C.
Borsta potatisen ren och halvera. - Lägg potatisen på ungsplåt eller i eldfast form. Häll på matolja och krydda med salt och timjan. Sätt i ugn cirka 30 minuter.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttet cirka 5 minuter på var sida till fin yta.
- Tillsätt marinaden. Sätt ner till medellåg värme och efterstek under lock i cirka 20 minuter tills innertemperatur 60°C. Ta av från plattan, låt vila i 10 minuter.
- Vispa crème fraichen hård. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Forma ovala bollar med två skedar.
Kockens kommentar
Detta recept har levererats från David, Sanna och Fredrik, avgångselever på Täby Restaurangskola.
Fler recept inom Chateau Valois
Liknande recept som Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
-
Vitlöksspäckad lammstek med rotfrukter
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mongolsk lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Canton Beef
Tid: 20 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjur med moscylinder & mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sousvidekokt reninnanlår med rödvinssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: D Gripevall
-
Lammracks med saffranscouscous
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan