Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kålrot 500.0 gram 14%
Morot 100.0 gram 3%
Vatten 2.5 dl 0%
Buljongtärning vego 2.0 styck 5%
Rågmjöl fullkorn 6.0 msk 15%
Vispgrädde 1.0 dl 33%
Ingefära mald 2.0 krm 1%
Kryddpeppar hel 8.0 styck 0%
Ägg 2.0 styck 11%
Smör normalsaltat 2.0 msk 17%
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej
Skapat av: Naturskyddsföreningen
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Krossa krydpeppar.
- Skär kålrötter och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljong. Mosa dem när de är färdigkokta.
- Blanda rågmjöl, ingefära och grädde i en bunke. Tillsätt ägg och kryddor. Rör ner blandningen i moset.
- Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ett tunt lager med rågmjöl. Klicka över resten av smöret.
- Grädda i ugn i 30 minuter.
Kockens kommentar
Denna rätt är inspirerad av det finska julbordet, men serveras året om som tillbehör till alla slags rätter.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Vegetarisk kålrot- och morotslåda
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon