Äppelbakelse med smördeg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelbakelse med smördeg

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äpple utan skal

4.0 

styck

Honung

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Kanelstång

1.0 

styck

Kardemummakapslar

3.0 

styck

Smördeg färsk färdig

1.0 

förp.

Florsocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Om laminerade degar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 13%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 171 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple utan skal 4.0 styck 16%

Honung 2.0 msk 9%

Smör normalsaltat 2.0 msk 12%

Kanelstång 1.0 styck 1%

Kardemummakapslar 3.0 styck 0%

Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 62%

Florsocker 0%

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Om smördegsbakelser > Äts ej

Om laminerade degar > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Skär äpplen i klyftor. Lägg ner i stekpanna tillsammans med honung, smör och kryddor. Koka upp och låt koka i 3 minuter.
  3. Rulla ut smördeg. Skär 5 cm breda remsor. Lägg dem på  ugnsplåt med bakplåtspapper.
  4. Lägg på äppelklyftor. Pudra över florsocker. Sätt in i ugn i 12 minuter.
  5. Servera med vispad grädde eller glass.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Passar till

Äppelsoppa

Blixtsmördeg

Fler recept inom Smördegssbakelser ¤

Liknande recept som Äppelbakelse med smördeg