Pauluns Gi-anpassade köttfärssås

Pauluns Gi-anpassade köttfärssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs mager

400.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Gul lök hackad

1.0 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Morot

1.0 

styck

Röda linser konserv

400.0 

gram

Rödvin

0.5 

cl

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Oregano torkad

1.0 

tsk

Svartpeppar mald

1.0 

krm

Havssalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om GI-metoden >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 365

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1461 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 249 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs mager 400.0 gram 50%

Olivolja 2.0 msk 15%

Gul lök hackad 1.0 styck 4%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 2%

Morot 1.0 styck 3%

Röda linser konserv 400.0 gram 24%

Rödvin 0.5 cl 0%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Svartpeppar mald 1.0 krm 0%

Havssalt 0%

 

Kockskolan:

Om GI-metoden > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Skala och hacka lök. Skala och riv morötter. Skala och pressa vitlök. Skölj linserna.
  2. Heta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta.Lägg i lök, vitlök, köttfärs och morötter. Blanda och stek tills köttfärsen är brynt.
  3. Tillsätt linser, rödvin, tomatpuré och kryddor. Låt småputtra i cirka 5 minuter tills allt är varmt.

Kockens kommentar

Om du vill kan du koka fullkornspasta till. Tänk på att linserna innehåller en del kolhydrater, så om du försöker hålla nere på kolhydraterna räcker det med linserna.

Kockskolan: Det här receptet har GBR (GI)- värde = 2. Vanlig svensk köttfärssås har GBR (GI)- värde = 1 och Köttfärsröra bolognese special har GBR (GI)- värde = 0. Se respektive recept via länk nedan.

Alternativ

Svensk köttfärssås

Köttfärsröra bolognese special

Fler recept inom Tomatsåser, chilisåser

Liknande recept som Pauluns Gi-anpassade köttfärssås