Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödspättafilé

750.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

 

Potatis fast sort

1.0 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Persilja

0.5 

kruka

Salt och svartpeppar

 

 

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Persilja

0.5 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Carolina Reserva Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2507 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 420 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspättafilé 750.0 gram 27%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och svartpeppar 0%

 

Potatis fast sort 1.0 kilo 25%

Gul lök 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 50.0 gram 14%

Salt och peppar 0%

 

Smör normalsaltat 100.0 gram 29%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Persilja 0.5 kruka 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Persilja 0.5 kruka 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 120ºC.
  2. Lägg ut fisk och vik till paket. Salta och låt stå i 15 minuter. Tag upp och peppra, pressa över citron.
  3. Skala och skiva potatis tunt. Skala och skiva lök. Stek potatisen i stekpanna i omgångar i smöret. Stek löken och blanda med potatis.
  4. Vispa smör. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Blanda vitlöken och persiljan med smöret.
  5. Lägg potatisen i botten på en fin ugnsfast form. Placera fisken på potatisen. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter beroende på hur tjock fisken är.
  6. Tag ut och klicka över smöret. Riv över citronskal. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör