Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödspättafilé 750.0 gram 27%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Potatis fast sort 1.0 kilo 25%
Gul lök 1.0 styck 2%
Smör normalsaltat 50.0 gram 14%
Smör normalsaltat 100.0 gram 29%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Persilja 0.5 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Persilja 0.5 kruka 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 120ºC.
- Lägg ut fisk och vik till paket. Salta och låt stå i 15 minuter. Tag upp och peppra, pressa över citron.
- Skala och skiva potatis tunt. Skala och skiva lök. Stek potatisen i stekpanna i omgångar i smöret. Stek löken och blanda med potatis.
- Vispa smör. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Blanda vitlöken och persiljan med smöret.
- Lägg potatisen i botten på en fin ugnsfast form. Placera fisken på potatisen. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter beroende på hur tjock fisken är.
- Tag ut och klicka över smöret. Riv över citronskal. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: