Tortiglioni med kyckling och paprika

Tortiglioni med kyckling och paprika

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tortiglioni (Barilla)

400.0 

gram

Tomater

300.0 

gram

Kycklingfilé med skinn

200.0 

gram

Paprika gul

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Olivolja

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Grädde?

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2208 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortiglioni (Barilla) 400.0 gram 65%

Tomater 300.0 gram 2%

Kycklingfilé med skinn 200.0 gram 13%

Paprika gul 1.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Gul lök 0.5 styck 1%

Olivolja 3.0 msk 15%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Grädde? 1.0 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Om pasta > %

Om rörpasta > Äts ej

Uppdragsgivare: Barilla

Tillagning (30 min )

  1.  Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och hacka lök. Skär kyckling, paprikor och tomater i bitar.
  3. Bryn kyckling i olja i en stekpanna. Fräs löken i olja i en annan stekpanna. När löken är brynt, lägg i stekpannan med kycklingen. Lägg i paprika ock tomat. Smaksätt med salt och peppar. För en krämigare sås, tillsätt grädde och låt koka in.
  4. Häll av vattnet från pastan och blanda med paprika- och kycklingsåsen.

Kockens kommentar

Tortiglioni är en snedräfflad och rakskuren fyllningspasta mindre än Cannelloni, båda med härkomst från Neapel. Läs mer > Om rörpasta.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Tortiglioni med kyckling och paprika