
Tortiglioni med kyckling och paprika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2208 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tortiglioni (Barilla) 400.0 gram 65%
Tomater 300.0 gram 2%
Kycklingfilé med skinn 200.0 gram 13%
Paprika gul 1.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Gul lök 0.5 styck 1%
Olivolja 3.0 msk 15%
Tillval:
Grädde? 1.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka lök. Skär kyckling, paprikor och tomater i bitar.
- Bryn kyckling i olja i en stekpanna. Fräs löken i olja i en annan stekpanna. När löken är brynt, lägg i stekpannan med kycklingen. Lägg i paprika ock tomat. Smaksätt med salt och peppar. För en krämigare sås, tillsätt grädde och låt koka in.
- Häll av vattnet från pastan och blanda med paprika- och kycklingsåsen.
Kockens kommentar
Tortiglioni är en snedräfflad och rakskuren fyllningspasta mindre än Cannelloni, båda med härkomst från Neapel. Läs mer > Om rörpasta.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Tortiglioni med kyckling och paprika
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani