Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 951

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3805 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Isterband 300.0 gram 22%
Gul lök 1.0 styck 1%
Ägg 8.0 styck 13%
Grädde 2.0 dl 19%
Präst hårdost 31% 50.0 gram 5%
Potatis kokt 200.0 gram 4%
Creme fraiche 4.0 dl 34%
Pepparrot 8.0 cm 2%
Bladpersilja 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva lök. Skiva potatis. Riv pepparrot och ost.
- Rör ihop crème fraiche, pepparrot, salt och peppar. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
- Snitta isterbanden och skrapa ur färsen. Stek i torr ugnssäker stekpanna. Tillsätt lök.
- Häll av överflödigt fett. Lägg i potatis. Häll i äggsmeten. Stek på svag värme i en minut. Ställ in i ugnen tills frittatan har stannat.
- Ta ut ur ugnen. Ringla över pepparrotscreme. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Läs mer om isterband, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Frittata med isterband och pepparrotscreme
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan