Frittata med isterband och pepparrotscreme

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frittata med isterband och pepparrotscreme

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Isterband

300.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

8.0 

styck

Grädde

2.0 

dl

Präst hårdost 31%

50.0 

gram

Potatis kokt

200.0 

gram

Creme fraiche

4.0 

dl

Pepparrot

8.0 

cm

Salt och peppar

 

 

Bladpersilja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 951

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3805 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 20%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 408 gram)

Ingredienser

Visa:

Isterband 300.0 gram 22%

Gul lök 1.0 styck 1%

Ägg 8.0 styck 13%

Grädde 2.0 dl 19%

Präst hårdost 31% 50.0 gram 5%

Potatis kokt 200.0 gram 4%

Creme fraiche 4.0 dl 34%

Pepparrot 8.0 cm 2%

Salt och peppar 0%

Bladpersilja 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva lök. Skiva potatis. Riv pepparrot och ost.
  3. Rör ihop crème fraiche, pepparrot, salt och peppar. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
  4. Snitta isterbanden och skrapa ur färsen. Stek i torr ugnssäker stekpanna. Tillsätt lök.
  5. Häll av överflödigt fett. Lägg i potatis. Häll i äggsmeten. Stek på svag värme i en minut. Ställ in i ugnen tills frittatan har stannat.
  6. Ta ut ur ugnen. Ringla över pepparrotscreme. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Läs mer om isterband, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Frittata med isterband och pepparrotscreme