Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 841

GBR (GI) / port: 21
Recept: 3366 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 28%
Salami hård 8.0 skivor 12%
Salvia färsk 1.0 kruka 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja till stekning 0.5 dl 11%
Smör till stekning 25.0 gram 5%
Tillbehör:
Pasta torr 400.0 gram 43%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 125ºC.
- Skala och finhacka vitlök. Finhacka salvia.
- Snitta kycklingen på längden och lägg in salami. Salta och peppra.
- Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlök och salvia. Fräs cirka 1 minut.
- Lägg i kycklingen och stek cirka 3 minuter på vardera sida. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
- Koka under tiden pasta enligt anvisning på paketet.
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Salamifylld kycklingfilé stekt i salviasmör
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan