Salamifylld kycklingfilé stekt i salviasmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salamifylld kycklingfilé stekt i salviasmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Salami hård

8.0 

skivor

Salvia färsk

1.0 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Smör till stekning

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Pasta torr

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Troppo Zeta Merlot Cabernet

Smakrikt rött vin
Pris: 64 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 841

GBR (GI) / port: 21

Recept: 3366 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 424 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 28%

Salami hård 8.0 skivor 12%

Salvia färsk 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja till stekning 0.5 dl 11%

Smör till stekning 25.0 gram 5%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Pasta torr 400.0 gram 43%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 125ºC.
  2. Skala och finhacka vitlök. Finhacka salvia.
  3. Snitta kycklingen på längden och lägg in salami. Salta och peppra.
  4. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlök och salvia. Fräs cirka 1 minut.
  5. Lägg i kycklingen och stek cirka 3 minuter på vardera sida. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Koka under tiden pasta enligt anvisning på paketet.

 

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Salamifylld kycklingfilé stekt i salviasmör