Ingefära- och tomatmarinerade kycklingspett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefära- och tomatmarinerade kycklingspett

Lägg till ingredienser

Antal spett: 10

Kycklingfilé med skinn

5.0 

styck

Ingefära

4.0 

cm

Tomater

3.0 

styck

Söt/sweet chilisås

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Träspett

10.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Boddingtons

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 150

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1496 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 97 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 5.0 styck 79%

Ingefära 4.0 cm 2%

Tomater 3.0 styck 4%

Söt/sweet chilisås 1.0 dl 15%

Salt 0%

 

Träspett 10.0 styck %

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Halvera kycklingfiléer på längden. Skala och grovhacka ingefära.
  3. Mixa ingefära, tomat, sweetchilisås och salt i matmixer. Häll över kycklingen och låt stå cirka 15 minuter.
  4. Trä upp kycklingen på spett. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grilla i ugn cirka 15 minuter.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Ingefära- och tomatmarinerade kycklingspett