Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 150

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1496 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 5.0 styck 79%
Ingefära 4.0 cm 2%
Tomater 3.0 styck 4%
Söt/sweet chilisås 1.0 dl 15%
Salt 0%
Träspett 10.0 styck %
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Halvera kycklingfiléer på längden. Skala och grovhacka ingefära.
- Mixa ingefära, tomat, sweetchilisås och salt i matmixer. Häll över kycklingen och låt stå cirka 15 minuter.
- Trä upp kycklingen på spett. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grilla i ugn cirka 15 minuter.
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Ingefära- och tomatmarinerade kycklingspett
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan