Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3964 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 2.0 kilo 30%
Polkabeta 1.0 kilo 11%
Morot liten 2.0 kilo 15%
Vårlök 0.5 kilo 3%
Bladspenat färsk 500.0 gram 2%
Olivolja 2.0 dl 38%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om potatissallad > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tvätta och halvera potatis. Skala och halvera polkabetor. Tvätta och skär av halva blasten på morot. Halvera vårlök på längden.
- Lägg alla grönsaker utom spenat på plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
- Skölj spenat. Blanda med rotfrukterna.
Passar till
Fler recept inom Potatissallad ¤
Liknande recept som Somrig potatis- och grönsakssallad
-
Klassisk svensk potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Klassisk fin potatissallad
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk potatissallad med vinägrett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oliver Salad, rysk potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk-svensk potatissallad med crème fraiche
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sötpotatissallad till maten
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatis
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatissallad med citron
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Apelsindoftande potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan