Somrig potatis- och grönsakssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Somrig potatis- och grönsakssallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 10

Färskpotatis med skal

2.0 

kilo

Polkabeta

1.0 

kilo

Morot liten

2.0 

kilo

Vårlök

0.5 

kilo

Bladspenat färsk

500.0 

gram

Olivolja

2.0 

dl

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3964 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 487 gram)

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis med skal 2.0 kilo 30%

Polkabeta 1.0 kilo 11%

Morot liten 2.0 kilo 15%

Vårlök 0.5 kilo 3%

Bladspenat färsk 500.0 gram 2%

Olivolja 2.0 dl 38%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om potatissallad > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Tvätta och halvera potatis. Skala och halvera polkabetor. Tvätta och skär av halva blasten på morot. Halvera vårlök på längden.
  3. Lägg alla grönsaker utom spenat på plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen cirka 40 minuter.
  4. Skölj spenat. Blanda med rotfrukterna.

Passar till

Rysk potatissallad

Apelsindoftande potatissallad

Färsk potatissallad med jordgubbar

Fler recept inom Potatissallad ¤

Liknande recept som Somrig potatis- och grönsakssallad