Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis kokt

800.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Kapris

2.0 

msk

Gräddfil

3.0 

dl

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Senapsfrö

3.0 

krm

Svartpeppar grovmald

1.0 

tsk

Salt

2.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1167 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 323 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis kokt 800.0 gram 57%

Rödlök 1.0 styck 5%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Kapris 2.0 msk 1%

Gräddfil 3.0 dl 35%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Senapsfrö 3.0 krm %

Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om potatissallad > Äts ej

Tillagning (30 min + 30 min )

  1. Skala potatis. Koka den i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Låt svalna. Skiva.
  2. Ansa och grovhacka rödlök och gräslök. 
  3. Blanda potatis med lök, kapris, gräddfil, senap, salt och peppar.
  4. Ställ i kylskåp. Serveras kall.

Kockens kommentar

Passar utmärkt till korvrätter.

Alternativ

Fransk potatissallad

Passar till salade de pommes de terre

Fler recept inom Potatissallad ¤

Liknande recept som Senapspotatis