Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 14
Recept: 1167 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis kokt 800.0 gram 57%
Rödlök 1.0 styck 5%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Kapris 2.0 msk 1%
Gräddfil 3.0 dl 35%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Senapsfrö 3.0 krm %
Svartpeppar grovmald 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Kockskolan:
Om potatissallad > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 30 min )
- Skala potatis. Koka den i lättsaltat vatten i 15-20 minuter. Låt svalna. Skiva.
- Ansa och grovhacka rödlök och gräslök.
- Blanda potatis med lök, kapris, gräddfil, senap, salt och peppar.
- Ställ i kylskåp. Serveras kall.
Kockens kommentar
Passar utmärkt till korvrätter.
Alternativ
Fler recept inom Potatissallad ¤
Liknande recept som Senapspotatis
-
Klassisk svensk potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Klassisk fin potatissallad
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk potatissallad med vinägrett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oliver Salad, rysk potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk-svensk potatissallad med crème fraiche
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sötpotatissallad till maten
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatis
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatissallad med citron
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Apelsindoftande potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan