Färsk potatissallad med jordgubbar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsk potatissallad med jordgubbar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Färskpotatis små

0.8 

kilo

Salt

0.5 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Jordgubbar

0.5 

liter

Dill finhackad

2.0 

msk

Parmesan nyriven

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 12

Recept: 885 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 273 gram)

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis små 0.8 kilo 53%

Salt 0.5 msk 0%

Olivolja 2.0 msk 25%

Jordgubbar 0.5 liter 11%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Parmesan nyriven 0.5 dl 10%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om potatissallad > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Koka potatis med lite salt i cirka 20 minuter. Koka inte sönder, känn med sticka. Låt svalna. Halvera.
  2. Finhacka dill. Grovriv parmesan. Ansa och halvera jordgubbar.
  3. Blanda ingredienserna i en bunke. Salta lätt. Dra några varv med pepparkvarn över.

Alternativ

Potatissallad med citron

Somrig potatissallad

Apelsindoftande potatissallad

Fler recept inom Potatissallad ¤

Liknande recept som Färsk potatissallad med jordgubbar