Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 12
Recept: 885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis små 0.8 kilo 53%
Salt 0.5 msk 0%
Olivolja 2.0 msk 25%
Jordgubbar 0.5 liter 11%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Parmesan nyriven 0.5 dl 10%
Kockskolan:
Om potatissallad > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka potatis med lite salt i cirka 20 minuter. Koka inte sönder, känn med sticka. Låt svalna. Halvera.
- Finhacka dill. Grovriv parmesan. Ansa och halvera jordgubbar.
- Blanda ingredienserna i en bunke. Salta lätt. Dra några varv med pepparkvarn över.
Alternativ
Fler recept inom Potatissallad ¤
Liknande recept som Färsk potatissallad med jordgubbar
-
Klassisk svensk potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Klassisk fin potatissallad
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk potatissallad med vinägrett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oliver Salad, rysk potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk-svensk potatissallad med crème fraiche
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sötpotatissallad till maten
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatis
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatissallad med citron
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Apelsindoftande potatissallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan