
Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2737 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 600.0 gram 36%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Äppeljuice (konc. } 1.0 msk 1%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Rapsolja neutral 2.0 msk 9%
Sallad:
Vitkål ansad 400.0 gram 4%
Gul lök 1.0 styck 2%
Russin 0.5 dl 3%
Äppeljuice (konc. } 0.5 dl 3%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Rapsolja blommig 1.0 msk 4%
Salt 0%
Chutney:
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Russin gula 0.5 dl 3%
Gul lök 0.5 styck 1%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Äppelcidervinäger 1.0 tsk 0%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 20%
Olivolja 2.0 msk 8%
Salt 0%
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (3 tim + 2 tim )
Gör en marinad på ingefära, äppeljuice, timjan, pressad vitlök och rapsolja.
Pensla karré med hälften av marinaden och låt marinera i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 120°C.
Salta och peppra karrén samt bryn den hel i lite rapsolja på alla sidor.
Stick in en stektermometer till mitten på köttet. Stek den hel i ugn till en innertemperatur på 64°C, cirka 3 timmar.
Låt karrén svalna och skär i tunna skivor. Pensla med mer marinad.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt/i ugnsform. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite (fling-)salt.
- Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
Kål: Finstrimla kål och lök. Lättstek kål, lök, timjan och äppeljuice i lite rapsolja. Bryn ej, låt kål m.m. bara bli lite mjukt. Salta.
Lägg i smord ugnsform. Lägg karré ovanpå och värm försiktigt i ugn. Garnera med t. ex. grovt hackad bladpersilja.
Äppelchutney: Skala, kärna ur och riv äpple. Riv ingefära. Blanda ihop alla ingredienser och gör ett snabbt uppkok.
Pulsmixera med hjälp av matberedare. Konsistensen ska vara fast. Smaka av med salt.
Fler recept inom Kocklandslaget ta bort
Liknande recept som Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney
-
Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Svensk Raps
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grov baguette med grillad kyckling och mojo rojo
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Svensk Raps