Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney

Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkarré benfri

600.0 

gram

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Äppeljuice (konc. }

1.0 

msk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rapsolja neutral

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sallad:

 

Vitkål ansad

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Russin

0.5 

dl

Äppeljuice (konc. }

0.5 

dl

Timjan torkad

1.0 

tsk

Rapsolja blommig

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Chutney:

 

Äpple utan skal

1.0 

styck

Russin gula

0.5 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Dijonsenap ¤

1.0 

msk

Äppelcidervinäger

1.0 

tsk

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Kryddnejlika mald

1.0 

tsk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Olivolja

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 684

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2737 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 456 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 600.0 gram 36%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Äppeljuice (konc. } 1.0 msk 1%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Rapsolja neutral 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Sallad:

Vitkål ansad 400.0 gram 4%

Gul lök 1.0 styck 2%

Russin 0.5 dl 3%

Äppeljuice (konc. } 0.5 dl 3%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Rapsolja blommig 1.0 msk 4%

Salt 0%

 

Chutney:

Äpple utan skal 1.0 styck 2%

Russin gula 0.5 dl 3%

Gul lök 0.5 styck 1%

Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%

Äppelcidervinäger 1.0 tsk 0%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Kryddnejlika mald 1.0 tsk 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 20%

Olivolja 2.0 msk 8%

Salt 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (3 tim + 2 tim )

  1. Gör en marinad på ingefära, äppeljuice, timjan, pressad vitlök och rapsolja.

  2. Pensla karré med hälften av marinaden och låt marinera i ca 2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 120°C.

  4. Salta och peppra karrén samt bryn den hel i lite rapsolja på alla sidor.

  5. Stick in en stektermometer till mitten på köttet. Stek den hel i ugn till en innertemperatur på 64°C, cirka 3 timmar.

  6. Låt karrén svalna och skär i tunna skivor. Pensla med mer marinad.

  7. Sätt ugnen på 225°C.

  8. Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen. Skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt/i ugnsform. Häll lite olja på klyftorna och strö på lite (fling-)salt.

  9. Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.

  10. Kål: Finstrimla kål och lök. Lättstek kål, lök, timjan och äppeljuice i lite rapsolja. Bryn ej, låt kål m.m. bara bli lite mjukt. Salta.

  11. Lägg i smord ugnsform. Lägg karré ovanpå och värm försiktigt i ugn. Garnera med t. ex. grovt hackad bladpersilja.

  12. Äppelchutney: Skala, kärna ur och riv äpple. Riv ingefära. Blanda ihop alla ingredienser och gör ett snabbt uppkok.

  13. Pulsmixera med hjälp av matberedare. Konsistensen ska vara fast. Smaka av med salt.

Fler recept inom Kocklandslaget ta bort

Liknande recept som Karré på strimlad kål med russin och lök samt äppelchutney