Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto

Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkotlett m. fettkant

8.0 

styck

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Grönpeppar torkad

1.0 

tsk

Fänkålsfrön hela

1.0 

tsk

Korianderfrö mald

1.0 

tsk

Spiskummin mald

1.0 

tsk

Rapsolja nötig

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Risotto:

 

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Arborioris

0.5 

dl

Rapsolja blommig

1.0 

msk

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Vatten

4.0 

dl

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Dragon färskhackad

0.5 

dl

Citron juice+skal

0.5 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

 

Sallad:

 

Alfagroddar

25.0 

gram

Mungbönsgroddar

25.0 

gram

Ärtskott

10.0 

gram

Rapsolja blommig

2.0 

tsk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 821

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3285 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 472 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkotlett m. fettkant 8.0 styck 66%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Grönpeppar torkad 1.0 tsk 0%

Fänkålsfrön hela 1.0 tsk 0%

Korianderfrö mald 1.0 tsk 0%

Spiskummin mald 1.0 tsk 0%

Rapsolja nötig 2.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

 

Risotto:

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Arborioris 0.5 dl 4%

Rapsolja blommig 1.0 msk 3%

Torrt vitt vin 1.0 dl 2%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 1%

Vatten 4.0 dl 0%

Parmesan nyriven 1.0 dl 5%

Smör normalsaltat 20.0 gram 4%

Dragon färskhackad 0.5 dl 0%

Citron juice+skal 0.5 styck 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Sallad:

Alfagroddar 25.0 gram 0%

Mungbönsgroddar 25.0 gram 0%

Ärtskott 10.0 gram 0%

Rapsolja blommig 2.0 tsk 2%

Salt 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (30 min )

  1. Krossa grönpeppar och fänkål. Blanda samman alla kryddor med rapsolja. Fördela på köttet. Grilla köttet, cirka 6 minuter.


  2. Risotto: Finhacka lök och vitlök. Grovhacka dragon. Koka upp vatten och fond.

  3. Fräs lök, vitlök och ris i rapsolja. Slå på vitt vin. Låt koka in.


  4. Tillsätt kycklingbuljong lite i taget under omrörning.

  5. Rör i parmesan och smör precis innan servering. Smaka av med dragon, citron, salt och svartpeppar.


  6. Sallad: Blanda ingredienserna till groddsalladen och smaka av med salt.

Fler recept inom Kocklandslaget ta bort

Liknande recept som Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto