
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 847

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3389 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammfärs 700.0 gram 51%
Gul lök 1.0 styck 2%
Ströbröd 0.5 dl 3%
Vatten 1.5 dl 0%
Ägg 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%
Fetaost 50.0 gram 4%
Oliver svarta kalamata 50.0 gram 2%
Gurkyoghurt:
Gurka 0.5 styck 1%
Yoghurt grekisk 2.0 dl 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rapsolja neutral 2.0 msk 7%
Mynta färsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 16%
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (40 min )
Sätt ugnen på 150°C.
Blötlägg ströbröd i vatten ca 10 minuter. Hacka lök och vitlök fint.
Blanda med färs och tillsätt ägg, smulad fetaost, oliver och senap. Salta och peppra.
Lägg färsen i aluminiumfolie och forma som en ”smällkaramell”. Baka i ugnen cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 63°C.
Låt den vila i minst 10 minuter innan den skärs i skivor.
Gurkyoghurt: Skala och kärna ur gurka. Salta lätt och låt rinna av i durkslag cirka 10 minuter.
Blanda gurka med yoghurt. Smaka av med vitlök, rapsolja samt färsk finhackad mynta. Salta och peppra.
- Potatis: Skala och skär potatis i tärningar eller skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare.
- Hetta upp matfett i stekpanna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Lägg åt sidan och stek mer potatis.
- Efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen är varm och lagom mjuk.
Servera den skivade lammfärsrullen med råstekt potatis samt gurkyoghurt.
Passar till
Fler recept inom Kocklandslaget ta bort
Liknande recept som Lammfärsrulle med grekisk inspiration
-
Chorizo med grillade rotfrukter och yoghurtdressing
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötter
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Haricots verts med vinägerrussin (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Svampsoppa med tomatbruschetta
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Svensk Raps
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad kryddmarinerad fläskkotlett med dragonrisotto
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grov baguette med grillad kyckling och mojo rojo
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Ceviche på pilgrimsmusslor
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Svensk Raps