
Mezze Penne Tricolore med paprika och kyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 545

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2182 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mezze Penne Tricolore Barilla } 400.0 gram 56%
Kycklinglårfilé 400.0 gram 18%
Olivolja 0.5 dl 17%
Chilifrukt torkad 2.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Gul lök 0.5 styck 1%
Paprika gul 1.0 styck 1%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Vatten 1.0 dl 0%
Salt 2.0 krm 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skär kyckling i 4 cm stora bitar. Smula chili. Skala och skiva vitlök fint. Skala och skiva lök. Kärna ur och skiva paprika i 1,5 cm skivor.
- Värm olivolja i en stekpanna och lägg i chili, vitlök, kyckling och salt. Stek tills kycklingen får fin yta.
- Lägg i löken och stek tills den blivit genomskinlig. Lägg i paprikan. Tillsätt tomatpuré, vatten och salt.
- Låt stå och puttra på låg värme tills paprikan blivit mjuk. Blanda ihop med pastan.
Kockens kommentar
Mezze Penne Tricolore är en rörformad pasta smaksatt med tomat och spenat. Pastan hyser mycket smak i sig själv. Penne ("fjäderpenna") är klassisk rörpasta, "mezze" är en smalare variant. Läs mer > Om rörpasta.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Mezze Penne Tricolore med paprika och kyckling
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani