Aprikosfyllda småkakor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Aprikosfyllda småkakor

Lägg till ingredienser

Kakor: 25

Smör rumsvarmt

50.0 

gram

Farinsocker

1.0 

dl

Honung flytande

0.5 

msk

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

1.5 

dl

Grahamsmjöl

1.0 

dl

Bikarbonat, natron

0.5 

tsk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Aprikoser torkade

300.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om mördeg >

 

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 89

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2219 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 50.0 gram 16%

Farinsocker 1.0 dl 13%

Honung flytande 0.5 msk 2%

Ägg 1.0 styck 3%

Vetemjöl 1.5 dl 14%

Grahamsmjöl 1.0 dl 9%

Bikarbonat, natron 0.5 tsk 0%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

 

Fyllning:

Aprikoser torkade 300.0 gram 33%

Strösocker 0.5 dl 9%

Vatten 3.0 dl 0%

 

Kockskolan:

Om mördeg > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Rör socker och smör poröst. Tillsätt honung och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt detta och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen, lägg i kyl cirka en timme.
  2. Förvärm på ugnen 175°C.
  3. Fyllning: Koka upp aprikoser, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda tills nästan allt vatten kokat bort. Kör blandningen i en mixer till en slät smet.
  4. Forma: Ta ut degen från kylen. Dela den i 2 delar. Kavla ut delarna på mjölat bakbord till rektanglar cirka 10x30 centimeter. Bred ut fyllningen som en sträng i mitten av varje rektangel.
  5. Vik först över ena långsidan mot mitten och sedan den andra långsidan mot mitten så att skarvarna ligger omlott. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  7. Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem i cirka 2,5 centimeter breda bitar.

Alternativ

Lingon- och kardemummasnittar

Sega chocolate chip cookies

Nynäskakor

Wienerstänger

Fler recept inom Skurna småkakor

Liknande recept som Aprikosfyllda småkakor