Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 141
 
    
                Kcal / portion: 464
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 1858 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 51%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Majrova 2.0 styck 8%
Majskolv hel rå 2.0 styck 12%
Portabellasvamp 4.0 styck 2%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 24%
Flingsalt 0%
Marinad:
Tamarisoja } 1.0 dl Äts ej
Citronskal 1.0 styck Äts ej
Kvisttomater 2.0 styck Äts ej
Havssalt 1.0 tsk Äts ej
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk Äts ej
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Finhacka tomater. Lägg i bunke med tamarisoja, citronskal, salt och sambal oelek. Mixa hastigt med mixerstav.
- Lägg i kyckling i marinaden.
- Dela paprika i 4 delar. Halvera majskolv. Skiva majrova. Pensla alla grönsaker med olivolja och salta.
- Stek kycklingen i grillpanna 5-7 minuter på vardera sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.
- Grilla grönsaker i grillpanna. Grilla 5 minuter. Vänd och grilla ytterligare 5 minuter.  
- Servera med rucola och pressa över lite citronsaft.
Med iPiniumplatta
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Tamarimarinerad stekt kycklingfilé
- 
                
                    Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfiléTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Limekyckling med sellerimosTid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kyckling RydbergTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ostpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzelTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ört- och svartpepparkryddad kycklingfiléTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsalladTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Mandarinkyckling på avokadobäddTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Majskycklingbröst med dillkrämTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              