Jätteräkor med chili  och ingefära (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

800.0 

gram

Ingefära

2.0 

cm

Söt/sweet chilisås

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 1

Recept: 552 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 800.0 gram 56%

Ingefära 2.0 cm 3%

Söt/sweet chilisås 1.0 dl 41%

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om chilisåser > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skala ingefära. Riv ingefära över räkor. Låt stå och marinera i några minuter.
  2. Grilla räkorna i grillpanna tills de har blivit rosa, i 3-5 minuter.
  3. Servera med sweet chilisås.

Kockens kommentar

I Thailand serveras räkorna lätt råa. Vi västerlänningar vill gärna tillaga någon minut mer.

Med iPiniumplatta

Jätteräkor med ingefära och chili

Fler recept inom Förrätt med räkor, kräftor

Liknande recept som Jätteräkor med chili och ingefära (förrätt)