
Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 600.0 gram 26%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Söt/sweet chilisås 2.0 msk 2%
Sesamfrön 2.0 msk 3%
Rotfrukter:
Potatis 3.0 styck 6%
Jordärtskocka 2.0 styck 1%
Rotselleri 200.0 gram 1%
Kålrot 200.0 gram 2%
Morot 2.0 styck 2%
Rotpersilja 2.0 styck 3%
Matolja (rapsolja) 1.0 dl 23%
Honung 2.0 msk 4%
Sås:
Creme fraiche 2.0 dl 18%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Lägg in iPinium-platta i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att den blir riktigt het.
- Skär potatis i klyftor. Ansa och tärna resten av rotfrukterna. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över olja. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
- Smält smör. Blanda smör med sweet chilisås och sesamfrö. Blanda ner köttet och låt marinera några minuter.
- Grilla köttet på plattan cirka 5 minuter. Vänd efter halva tiden.
- Häll upp crème fraiche i en skål. Pressa över citron. Salta, peppra och blanda.
Kockens kommentar
iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.
Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.
Utan iPiniumplatta
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Sesampanerad schnitzel på iPiniumplatta
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan