Sesampanerad schnitzel på iPiniumplatta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesampanerad schnitzel på iPiniumplatta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkarré skiva 2 cm

600.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Söt/sweet chilisås

2.0 

msk

Sesamfrön

2.0 

msk

 

Rotfrukter:

 

Potatis

3.0 

styck

Jordärtskocka

2.0 

styck

Rotselleri

200.0 

gram

Kålrot

200.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Rotpersilja

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

1.0 

dl

Honung

2.0 

msk

 

Sås:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 

iPinium (stekplatta)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 877

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3507 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 441 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré skiva 2 cm 600.0 gram 26%

Smör normalsaltat 2.0 msk 5%

Söt/sweet chilisås 2.0 msk 2%

Sesamfrön 2.0 msk 3%

 

Rotfrukter:

Potatis 3.0 styck 6%

Jordärtskocka 2.0 styck 1%

Rotselleri 200.0 gram 1%

Kålrot 200.0 gram 2%

Morot 2.0 styck 2%

Rotpersilja 2.0 styck 3%

Matolja (rapsolja) 1.0 dl 23%

Honung 2.0 msk 4%

 

Sås:

Creme fraiche 2.0 dl 18%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

iPinium (stekplatta) %

Tillagning (30 min )

  1. Lägg in iPinium-platta i ugnen. Sätt ugnen på 230°C. Se till att den blir riktigt het.
  2. Skär potatis i klyftor. Ansa och tärna resten av rotfrukterna. Lägg rotfrukterna i en långpanna. Ringla över olja. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Smält smör. Blanda smör med sweet chilisås och sesamfrö. Blanda ner köttet och låt marinera några minuter.
  4. Grilla köttet på plattan cirka 5 minuter. Vänd efter halva tiden.
  5. Häll upp crème fraiche i en skål. Pressa över citron. Salta, peppra och blanda.

Kockens kommentar

iPinium GSB (Grilla-Steka-Baka) är en grill-, stek- och bakplatta tillverkad av en aluminiumlegering som ger optimal upptagning, lagring och överföring av värme. Plattan hettas upp till 230°C och används sedan som stek-, grill- eller bakyta vid tillagning.

Fördelen med plattan är jämn, snabb tillagning utan tillagningsfett. Ett bra redskap för den kalorimedvetne och om man vill kunna tillaga rätten snabbt.

Utan iPiniumplatta

Sesampanerad schnitzel

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Sesampanerad schnitzel på iPiniumplatta