
Bucatini med pancetta och körsbärstomater
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bucatini Barilla } 400.0 gram 43%
Gul lök 0.5 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 13%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Pancetta som lättsteks } 300.0 gram 29%
Chiliflingor 1.0 krm 0%
Tomatpuré konserv 1.5 msk 0%
Körsbärstomater burk 400.0 gram 3%
Salt 1.0 krm 0%
Pecorino ost 31% 75.0 gram 10%
Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Skapat av: Barilla
Kock: Christian Campogiani
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Finhacka lök. Skiva vitlök. Skiva pancetta tunt. Riv pecorino.
- Värm olja i stekpanna. Stek pancetta tills den får fin yta. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan.
- Lägg lök, vitlök och chili i pannan. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut.
- Tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i 5-10 minuter.
- Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.
- Blanda ihop pasta, vatten från pastakoket och sås. Toppa med pecorino och pancetta.
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett av de mest traditionella romerska recept som finns. Det kommer från början från staden Amatricie som ligger norr om Lazio och togs därefter över av romarna som valde att sätta sin egen prägel på det och bytte ut originalingrediensen griskind mot Pancetta.Bucatini är en lång ihålig pasta som fått sitt namn från det italienska ordet buco som betyder hål. Bucatini passar utmärkt med krämiga såser, gärna innehållande ost, grönsaker eller fisk. Läs mer > Om spagetti.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Bucatini med pancetta och körsbärstomater
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani