Bucatini med pancetta och körsbärstomater

Bucatini med pancetta och körsbärstomater

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bucatini Barilla }

400.0 

gram

Gul lök

0.5 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Pancetta som lättsteks }

300.0 

gram

Chiliflingor

1.0 

krm

Tomatpuré konserv

1.5 

msk

Körsbärstomater burk

400.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Pecorino ost 31%

75.0 

gram

Vatten från pastakoket

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mâcon-Villages Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 702

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 440 gram)

Ingredienser

Visa:

Bucatini Barilla } 400.0 gram 43%

Gul lök 0.5 styck 1%

Olivolja 0.5 dl 13%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Pancetta som lättsteks } 300.0 gram 29%

Chiliflingor 1.0 krm 0%

Tomatpuré konserv 1.5 msk 0%

Körsbärstomater burk 400.0 gram 3%

Salt 1.0 krm 0%

Pecorino ost 31% 75.0 gram 10%

Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Finhacka lök. Skiva vitlök. Skiva pancetta tunt. Riv pecorino.
  3. Värm olja i stekpanna. Stek pancetta tills den får fin yta. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan.
  4. Lägg lök, vitlök och chili i pannan. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut.
  5. Tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i 5-10 minuter.
  6. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.
  7. Blanda ihop pasta, vatten från pastakoket och sås. Toppa med pecorino och pancetta.

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett av de mest traditionella romerska recept som finns. Det kommer från början från staden Amatricie som ligger norr om Lazio och togs därefter över av romarna som valde att sätta sin egen prägel på det och bytte ut originalingrediensen griskind mot Pancetta.

Bucatini är en lång ihålig pasta som fått sitt namn från det italienska ordet buco som betyder hål. Bucatini passar utmärkt med krämiga såser, gärna innehållande ost, grönsaker eller fisk. Läs mer > Om spagetti.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Bucatini med pancetta och körsbärstomater