För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Svensk Raps ¤

Carina Brydlings grillade kotlett

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkotlett m. fettkant

4.0 

st stora

 

Tillbehör:

 

Zucchini

2.0 

st små

Gul lök

2.0 

st små

Kålrot

200.0 

gram

Rotpersilja

2.0 

styck

Parmesan

50.0 

gram

 

Marinad/dressing:

 

Apelsin (juice+kött)

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Schalottenlök

1.0 

styck

Rosépeppar krossad

1.0 

msk

Rosmarin

1.0 

kruka

Dragon färsk

1.0 

kruka

Persilja

1.0 

kruka

Balsamvinäger röd }

2.0 

msk

Rapsolja kallpressad

1.0 

dl

Rapsolja blommig

1.5 

dl

Flingsalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 1037

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 565 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkotlett m. fettkant 4.0 st stora 37%

 

Tillbehör:

Zucchini 2.0 st små 2%

Gul lök 2.0 st små 2%

Kålrot 200.0 gram 2%

Rotpersilja 2.0 styck 2%

Parmesan 50.0 gram 4%

 

Marinad/dressing:

Apelsin (juice+kött) 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Rosépeppar krossad 1.0 msk 0%

Rosmarin 1.0 kruka 1%

Dragon färsk 1.0 kruka 0%

Persilja 1.0 kruka 0%

Balsamvinäger röd } 2.0 msk 1%

Rapsolja kallpressad 1.0 dl 18%

Rapsolja blommig 1.5 dl 27%

Flingsalt 0%

Tillagning (40 min )

  1. Marinad: Repa och grovhacka bladen på rosmarin, persilja och dragon. Spara lite till garnering. Riv skal och pressa juice ur apelsin. Finhacka chili och schalottenlök. Skala och pressa vitlök. Blanda ihop alla ingredienser.
  2. Tillbehör: Skala och dela kålrot i fyra skivor. Dela även skalade persiljerötter. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Skala och dela gul lök. Dela zucchini.
  3. Pensla kotletter och grönsaker med ena hälften av marinaden och spara andra till servering.
  4. Grilla kotletter, lök, rotfrukter och zucchini på grill eller i grillpanna tills de får fin färg.
  5. Servera direkt och droppa på mer marinad. Garnera med örter och hyvlad lagrad ost.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Carina Brydlings grillade kotlett