Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 1037

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4146 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkotlett m. fettkant 4.0 st stora 37%
Tillbehör:
Zucchini 2.0 st små 2%
Gul lök 2.0 st små 2%
Kålrot 200.0 gram 2%
Rotpersilja 2.0 styck 2%
Parmesan 50.0 gram 4%
Marinad/dressing:
Apelsin hel 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Schalottenlök 1.0 styck 0%
Rosépeppar krossad 1.0 msk 0%
Rosmarin 1.0 kruka 1%
Dragon färsk 1.0 kruka 0%
Persilja 1.0 kruka 0%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 1%
Rapsolja kallpressad 1.0 dl 18%
Rapsolja blommig 1.5 dl 27%
Flingsalt 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (40 min )
- Marinad: Repa och grovhacka bladen på rosmarin, persilja och dragon. Spara lite till garnering. Riv skal och pressa juice ur apelsin. Finhacka chili och schalottenlök. Skala och pressa vitlök. Blanda ihop alla ingredienser.
- Tillbehör: Skala och dela kålrot i fyra skivor. Dela även skalade persiljerötter. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Skala och dela gul lök. Dela zucchini.
- Pensla kotletter och grönsaker med ena hälften av marinaden och spara andra till servering.
- Grilla kotletter, lök, rotfrukter och zucchini på grill eller i grillpanna tills de får fin färg.
- Servera direkt och droppa på mer marinad. Garnera med örter och hyvlad lagrad ost.
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Carina Brydlings grillade kotlett
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan