Lägg till ingredienser

Antal: 20

Hasselnötskärnor

200.0 

gram

Skal av apelsin

1.0 

styck

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Sirap ljus

0.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

5.0 

dl

Bakpulver

0.5 

tsk

Bikarbonat, natron

0.5 

tsk

Salt

1.0 

krm

Korianderfrö mald

2.0 

tsk

Bittermandelolja

1.0 

tsk

Vaniljsocker

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 203

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4052 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 44 gram)

Ingredienser

Visa:

Hasselnötskärnor 200.0 gram 32%

Skal av apelsin 1.0 styck 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 18%

Strösocker 1.5 dl 14%

Sirap ljus 0.5 dl 6%

Ägg 1.0 styck 2%

Vetemjöl 5.0 dl 26%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

Bikarbonat, natron 0.5 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

Korianderfrö mald 2.0 tsk 0%

Bittermandelolja 1.0 tsk 1%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv skal på apelsin. Blanda alla ingredienser i en matmixer. Mixa till en fast deg.
  3. Dela degen i 2 delar och gör rullar. Platta till rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugn cirka 10 minuter.
  4. Ta ut och skiva 1,5 centimeter tjocka skivor. Låt dem stå kvar på högkant. Grädda ytterligare 5 minuter.

Kockens kommentar

De halvovala skorpor som vi är bekanta med i Sverige är en nordisk företeelse. I andra länder är man mer bekant med skivat sötat vetebröd som dubbelrostats, det vill säga först bakats och sedan torkats i ugn. Läs mer > Om skorpor.

Alternativ

Fina kardemummaskorpor

Biscotti

Fler recept inom Rån, kex, skorpor

Liknande recept som Kärleksskorpor