Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 377

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 6
Recept: 4125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 200.0 gram 35%
Strösocker 2.0 dl 18%
Dinkelmjöl fint 8.0 dl 41%
Kardemumma grovmald 1.5 tsk 0%
Bakpulver 1.5 tsk 0%
Mjölk 2.0 dl 3%
Ägg 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om skorpor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl, kardemumma och bakpulver. Blanda ner mjölk lite i taget. Blanda väl. Knåda till en slät en jämn deg.
- Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma degen till till två rullar per sats. Lägg rullarna på plåten. Platta till dem lätt. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel. Pensla bullarna med äggvisp. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut och låt svalna lite grann. Sänk ugnstemperaturen till 150°C.
- Skär cm-tjocka skivor på snedden. Sätt in att torka i ugnen i 15 minuter.
Kockens kommentar
Med "fina" skorpor brukar avses att skorporna sötats och är mindre modell italienska biscotti. Läs mer > Om skorpor.Alternativ
Fler recept inom Rån, kex, skorpor
Liknande recept som Fina kardemummaskorpor
-
Rån och rånrullar (rånstrutar, rånskålar)
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stroopwafel, holländska rån med sirapsfyllning (honungskaka)
Tid: 45 min (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Salta kex
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Saltines (soda crackers) - amerikanska enkla kex
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Digestive bisquits, skottska grahamskex
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Savoiardikex, Lady fingers
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cheese crackers, engelska ostkex
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesam- och chilikex
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Veteskorpor, kardemummaskorpor
Tid: 1 tim 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Grahamsskorpor eller rågskorpor, klasssiska svenska fullkornsskorpor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan