Fina kardemummaskorpor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fina kardemummaskorpor

Lägg till ingredienser

Styck stora: 20

Smör rumsvarmt

200.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Dinkelmjöl fint

8.0 

dl

Kardemumma grovmald

1.5 

tsk

Bakpulver

1.5 

tsk

Mjölk

2.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Bakplåtspapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 377

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4125 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 55 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 200.0 gram 35%

Strösocker 2.0 dl 18%

Dinkelmjöl fint 8.0 dl 41%

Kardemumma grovmald 1.5 tsk 0%

Bakpulver 1.5 tsk 0%

Mjölk 2.0 dl 3%

Ägg 1.0 styck 2%

Bakplåtspapper %

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl, kardemumma och bakpulver. Blanda ner mjölk lite i taget. Blanda väl. Knåda till en slät en jämn deg.
  3. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Forma degen till till två rullar per sats. Lägg rullarna på plåten. Platta till dem lätt. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel. Pensla bullarna med äggvisp. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Ta ut och låt svalna lite grann. Sänk ugnstemperaturen till 150°C.
  5. Skär cm-tjocka skivor på snedden. Sätt in att torka i ugnen i 15 minuter.

Kockens kommentar

Med "fina" skorpor brukar avses att skorporna sötats och är mindre modell italienska biscotti. Läs mer > Om skorpor.

Alternativ

Passar till: Jordgubbskräm

Söta havreskorpor

Biscotti

Rusk, engelska finskorpor

Fler recept inom Rån, kex, skorpor

Liknande recept som Fina kardemummaskorpor