Rotfruktsgryta med lax och fetaost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotfruktsgryta med lax och fetaost

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

300.0 

gram

Kålrot

300.0 

gram

Palsternacka

300.0 

gram

Kålrabbi

300.0 

gram

Morot

200.0 

gram

Laxfilé fryst

4.0 

filéer

Vatten

1.5 

liter

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Tamarisoja }

2.0 

msk

Kvisttomater

2.0 

styck

Fetaost

200.0 

gram

Basilika färsk

1.0 

kruka

Olivolja till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2117 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 852 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 300.0 gram 4%

Kålrot 300.0 gram 4%

Palsternacka 300.0 gram 8%

Kålrabbi 300.0 gram 4%

Morot 200.0 gram 3%

Laxfilé fryst 4.0 filéer 43%

Vatten 1.5 liter 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Kvisttomater 2.0 styck 2%

Fetaost 200.0 gram 28%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Olivolja till stekning 0%

Tillagning (40 min )

  1. Skala och tärna rotselleri, kålrot, palsternacka, morot och kålrabbi. Finhacka tomat.
  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i rotsaker. Fräs någon minut. Slå på vatten, grönsaksfond och tamarisoja. Lägg i tomat. Låt småputtra 10 minuter.
  3. Skär laxen i bitar. Tärna fetaost. Grovhacka basilika. Lägg i laxen i grytan. Småputtra ytterligare 5 minuter.
  4. Lägg i fetaost och basilika innan servering.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Rotfruktsgryta med lax och fetaost