Tortellini med tomatsås och parmesan

Tortellini med tomatsås och parmesan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 1279

GBR (GI) / port: 29

Recept: 5118 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 568 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortellini Grandi Prosciutto di Parma Barilla } 800.0 gram 63%

Tomatsås arrabbiata Barilla } 6.0 dl 7%

el. tomatsås Basilico } Äts ej

Olivolja 2.0 dl 29%

Parmesan 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om fylld pasta > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka tortellini enligt anvisningar på paketet.
  2. Värm olivolja i en stekpanna. Häll i tomatsås och låt sjuda i cirka 4 minuter.
  3. Tillsätt tortellinin i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över.
  4. Servera genast.

Kockens kommentar

Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätt. Det här är en klassisk italiensk julrätt som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. Säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet. Arrabbiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.

Passar till

Tortellini i buljong

Tortellini med salvia

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Tortellini med tomatsås och parmesan