
Tortellini med tomatsås och parmesan
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 1279

GBR (GI) / port: 29
Recept: 5118 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tortellini Grandi Prosciutto di Parma Barilla } 800.0 gram 63%
Tomatsås arrabbiata Barilla } 6.0 dl 7%
el. tomatsås Basilico } Äts ej
Olivolja 2.0 dl 29%
Parmesan 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om fylld pasta > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Skapat av: Barilla
Kock: Christian Campogiani
Tillagning (15 min )
- Koka tortellini enligt anvisningar på paketet.
- Värm olivolja i en stekpanna. Häll i tomatsås och låt sjuda i cirka 4 minuter.
- Tillsätt tortellinin i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över.
- Servera genast.
Kockens kommentar
Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätt. Det här är en klassisk italiensk julrätt som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. Säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet. Arrabbiata är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås.Passar till
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Tortellini med tomatsås och parmesan
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani