Tortellini med smör och salvia

Tortellini med smör och salvia

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tortellini Grandi Ricotta e Spinaci Barilla }

800.0 

gram

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Salvia färsk

4.0 

knippen

el. torkad salvia

4.0 

msk

Vatten från pastakoket

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om fylld pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 700

GBR (GI) / port: 23

Recept: 2801 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 454 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortellini Grandi Ricotta e Spinaci Barilla } 800.0 gram 73%

Smör normalsaltat 100.0 gram 26%

Salvia färsk 4.0 knippen 1%

el. torkad salvia 4.0 msk 0%

Vatten från pastakoket 2.0 dl 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om fylld pasta > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka tortellini enligt anvisning på paketet. Spara lite av pastavattnet.
  2. Smält smöret i en vid stekpanna. Lägg ner hela salviablad. Tillsätt den kokade tortellinin och det sparade pastavattnet.
  3. Värm och servera genast.

Kockens kommentar

Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätt. Det här är en klassisk italiensk julrätt som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. Säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet.

Passar till

Tortellini i buljong

Tortellini i tomatsås

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Tortellini med smör och salvia