Nötig senapssås till revbensspjäll

Foto: Per Erik Berglund

Nötig senapssås till revbensspjäll

Lägg till ingredienser

Antal dl: 5

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

styck

Senap svensk

0.5 

msk

Chilisås tomat

1.0 

dl

HP-sås

1.0 

dl

Äppelmos

1.0 

dl

Honung

2.0 

msk

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Rapsolja nötig

1.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 14%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 124 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gul lök 1.0 styck 4%

Senap svensk 0.5 msk 1%

Chilisås tomat 1.0 dl 6%

HP-sås 1.0 dl 7%

Äppelmos 1.0 dl 18%

Honung 2.0 msk 10%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Rapsolja nötig 1.0 dl 52%

Salt 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och pressa vitlök. Skala och finhacka lök. Skala och finriv ingefära.

  2. Lägg alla ingredienser utom olja och salt i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt blandningen kallna i kylskåp cirka 30 minuter.

  3. Lägg blandningen i en mixer. Mixa och droppa i rapsolja lite i taget. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Den här såsen passar perfekt till nystekta varma revbensspjäll. Tänk knaprigt nystekt fläsk, nötig rapsolja, sötsyrligt äpple, frisk ingefära och stark senap.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Nötig senapssås till revbensspjäll