Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 14%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 4%
Senap svensk 0.5 msk 1%
Chilisås tomat 1.0 dl 6%
HP-sås 1.0 dl 7%
Äppelmos 1.0 dl 18%
Honung 2.0 msk 10%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Rapsolja nötig 1.0 dl 52%
Salt 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim )
- Skala och pressa vitlök. Skala och finhacka lök. Skala och finriv ingefära.
- Lägg alla ingredienser utom olja och salt i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt blandningen kallna i kylskåp cirka 30 minuter.
- Lägg blandningen i en mixer. Mixa och droppa i rapsolja lite i taget. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Den här såsen passar perfekt till nystekta varma revbensspjäll. Tänk knaprigt nystekt fläsk, nötig rapsolja, sötsyrligt äpple, frisk ingefära och stark senap.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Nötig senapssås till revbensspjäll
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan