Senapsmajonnäs till laxen

Foto: Per Erik Berglund

Senapsmajonnäs till laxen

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Senap skånsk

2.0 

msk

Äggula

1.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

styck

Timjan torkad

1.0 

tsk

Äppelcidervinäger

1.0 

msk

Rapsolja neutral

3.0 

dl

Salt

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om majonnässåser >

 

 

Om senapssåser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 54%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 102 gram)

Ingredienser

Visa:

Senap skånsk 2.0 msk 2%

Äggula 1.0 styck 2%

Apelsin hel 1.0 styck 3%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Äppelcidervinäger 1.0 msk 0%

Rapsolja neutral 3.0 dl 92%

Salt 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

Om senapssåser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Riv skal på apelsin.
  2. Blanda ihop senap, äggula, skal av apelsin, timjan och äppelcidervinäger.
  3. Droppa i rapsolja under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Denna majonäs passar väl till julbordets inkokta eller varmrökta lax.

Passar till

Glögginkokt lax

Annes inkokta sommarlax

Laxaladåb - kall inkokt lax

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Senapsmajonnäs till laxen