Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 506

Kcal / portion: 517

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 54%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Senap skånsk 2.0 msk 2%
Äggula 1.0 styck 2%
Apelsin hel 1.0 styck 3%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Äppelcidervinäger 1.0 msk 0%
Rapsolja neutral 3.0 dl 92%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Om senapssåser > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (15 min )
- Riv skal på apelsin.
- Blanda ihop senap, äggula, skal av apelsin, timjan och äppelcidervinäger.
- Droppa i rapsolja under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Denna majonäs passar väl till julbordets inkokta eller varmrökta lax.Passar till
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Senapsmajonnäs till laxen
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan